{month}
{day}

Nyírbátor nyerte a XX. Jubileumi Sor és Váltóversenyt

Sikerrel zárult a FODISZ és a Szalaparti EGYMI szervezésében megvalósuló "Kapkodd a lábad" Játékos Sor és Váltóverseny Egerben. A rendezvény idén ünnepelte 20. évfordulóját, így a FODISZ Jubileumi Sporttalálkozót hirdetett az ország összes vármegyei tagszervezete részére az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban.
Kezdetben (2002-ben) az Értük-Velük Egyesület kezdeményezésére indult a Játékos Sor és Váltóverseny, majd a FODISZ felkarolta és beépítette diákolimpiai versenyrendszerébe. Ezáltal évről-évre még több (jelenleg 3200) speciális nevelési igényű diák csatlakozott be a diákolimpiai programjaink közé.


"Az első szavak a köszönet szavai. Köszönet azoknak a lelkes pedagógusoknak, akik 2003-ban létrehozták a „Kapkodd a lábad!” Sor és Váltóversenyt, azzal a céllal, hogy a tanulásban és az értelmükben akadályozott diákok számára egy vidám, mégis kihívásokat adó, a sportszerű küzdelemre és a csapategységre tanító sportrendezvény jöjjön létre.
A FODISZ elnökeként nagyon büszke vagyok arra, hogy szervezetünk felkarolta ezt a nagymúltú eseményt, és támogatásunkkal - a diákolimpiai rendszerünkbe beemelve -, életben tudjuk tartani. Az évek alatt így több ezer intellektuálisan sérült diáknak örömet, sportélményt adva. 
A FODISZ szlogenje: „Több, mint sport!” itt igazán érvényesül, hiszen az esemény nem csak célokat jelöl ki, és kitartásra ösztönöz, hanem kapcsolatokat, kapcsolódást is teremt. Valamint katalizátorként hathat sok-sok diák és pedagógus életében, mindezt örömteli módon, felszabadultan. Ennek megvalósulásához kívánok minden résztvevőnek sok sikert!
" - Nyilatkozta Szabó László, a FODISZ elnöke.


Az ünnepi sorversenyt Eger városvezetése és a helyi közösség is kiemelten fontosnak találta.

A megnyitón Mirkóczki Ádám polgármester megbízásából, Minczér Gábor alpolgármester mondta el köszöntő beszédet.
A sportrendezvény szakmai színvonalát jelenlétével támogatta Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója,
Varga Pál, a Fogyatékkal Élők Heves Vármegyei Tagszervezet elnöke, Kántor Zsolt, az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Kaspár Krisztián, az Aranykapu Alapítvány Kuratórium elnöke, valamint Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke.


A vidám bemelegítést Magyar D. Judit a FLEXI-TEAM Aerobik Club Egyesület elnöke tartotta.

Valamint Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója 30 ajándék jeggyel kedveskedett a Szalaparti EGYMI és a Gyöngyösi Petőfi Általános Iskola 30 diákja számára a "Kérem a következőt! - Dr. Bubó" előadásra szólóan.

A sporteseményre Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, kapus is ellátogatott, jelenlétével motiválta a diákokat a sportban való kitartásra.


A verseny győztes csapata Nyírbátor lett, a második helyet Eger szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a Békéscsabáról érkezett gyerekek állhattak. Negyedik helyen Gyöngyös, ötödik helyen Kömlőd, hatodik helyen pedig Budapest végzett.


A sorverseny győztes csapatainak a díjakat Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója, és Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, kapus adták át. A különdíjakat Hornyeczki Lászlóné, az Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium intézményvezetője és Vajtó Richárd, a FODISZ versenyigazgatója osztották ki.

A versenyzők Decathlon utalványban is részesültek, amelyet hasznos sportfelszerelésekre válthatnak be.


Gratulálunk minden versenyzőnek!


Jubileumi kiadványunkat ide kattintva tölthetik le és tekinthetik meg.

Galéria