{month}
{day}

Mozgásjavító Mini Boccia Kupa

Országos Mozgásjavító Mini Boccia Kupa (MMBK) kerül megrendezésre 2022. november 11-én Budapesten a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), a Mozgásjavító EGYMI, és a Mozgásjavító Diák Sport Egyesület szervezésében.


A boccia vélhetően a francia petanque játékból alakult sportág, melyet (súlyosan) mozgássérült embereknek fejlesztettek ki.

Az ügyességi játék célja, hogy a 6 kék és a 6 piros labdával eltalálják az 1 fehér célgolyót. A labdajáték hosszított pályán folyik, egyéni vagy csapatos felosztásban. Kiváló készségfejlesztő és remek közösségépítő ereje miatt került be a köztudatba.


A kupa célja, hogy megismertesse a bocciat a gyermek (6-15 év), illetve a  junior (15-22 év) közötti mozgáskorlátozott fiatalokkal, valamint versenyzési lehetőségeket nyújtson a számukra. A junior korosztályból kitűnően teljesítők bekerülhetnek a Magyar ParaBoccia Szövetség versenyrendszerébe, ezáltal folyamatosan részt vehetnek a kiírt versenyeken és egy stabil közösség részévé válhatnak.


A program a regisztrációt követően szakszerű bemelegítéssel és a pálya bemutatásával veszi kezdetét. A mini boccia pálya játéktere 6x8m (az hagyományos 6x12m). A versenyzők saját labdáikkal készülhetnek, vagy kérés esetén igénybe vehetik a rendezők által korlátozott számban biztosított készletet. A mérkőzés a hivatalos szabályok szerint zajlik majd, versenybírók. felügyeletében.