{month}
{day}

Kiváló pályaművek érkeztek a Lélekmozgató pályázatra - Eredményhirdetés hamarosan!

A 2023 évi Magyar Parasport Napján, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által koordinált Lélekmozgató program idén hatodik alkalommal indult. A program invitálta Magyarország összes közoktatási intézményét, szakképzési centrumát, önkormányzatát és civil szervezetét, az óvodástól az egyetemista korosztályig, hogy ünnepeljék együtt a magyar parasport elért sikereit és hazánk fogyatékossággal élő sportolóit.


Az idei évben összesen 550 közoktatási intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez és szervezett érzékenyítő beszélgetést, szemléletformáló para-sportprogramot a fogyatékossággal élők témájában. Újdonság, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottsággal karöltve meghívót kaptak a külhoni (magyar ajkú) iskolák is, melyek közül 10-en jelentkeztek. A regisztrált 550 közoktatási intézményekből 160 óvoda, 221 általános iskola, 75 EGYMI, 89 középiskola és 5 felsőoktatási intézmény. Továbbá 20 önkormányzat és 2 civil szervezet is jelentkezett.


A 2023 évi Magyar Parasport Napjának Lélekmozgató pályázatára számos kiváló, értékes pályamű érkezett. Az eredetileg kiírt 2023. március 31-i eredményhirdetési határidőt pár nappal meghosszabbítottuk, melyben a jelentkezők szíves türelmét szeretnénk kérni.