{month}
{day}

Esély Sportnap Budapest II. kerületében

2022. november 12-én második alkalommal került sor az Esély Sportnap sportprogram megrendezésére Budapest II. kerületében, amely a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját segítő sportrendezvény. A FODISZ szakmai támogató partnerként vett rajta részt.


A mozgás minden ember számára természetes igény és cselekvés. Az akadályozottsággal élő emberek életében a sportnak hasonló a szerepe, mint ép társaik esetében: az egészség megőrzése, a fizikai erő növelése, az ügyesség fejlesztése, a közösségi élet gazdagítása és persze – nem utolsósorban – a sikerélmény! Az Esély Sportnap megrendezésével a fogyatékossággal élő fiatalok és ép diáktársaik részére biztosít lehetőséget együttműködésre, vetélkedésre. A rendezvény célja, hogy a közös sportolás élményén keresztül lehetőséget teremtsen egymás megismerésére, ezáltal az elfogadó hozzáállás erősítésére. - Fogalmazta meg az Esély Sportnap szervezőcsapata.


A rendezvényen olyan ép és sérült emberek által közösen játszható sportágakban mérték össze ügyességüket a csapatok, mint az ülőröplabda vagy a boccia - a nemrég megalakult MEREK SE koordinálásával, akik versenyszerűen kezdtek foglalkozni a boccia sportággal-, de a feladatok között nagy sikere volt a sötétlabirintusnak és a szellemi vetélkedőnek is.

A FODISZ által a csapatok felmérték ügyességüket a kerekesszékes akadálypályán, amely igazán népszerű volt a gyerekek között, - ahogyan a csörgőlabda is, hiszen bekötött szemmel kellett elkapni és továbbgurítani a labdát. Új sportágként megjelent a pingpong látássérülteknek, ahol ugyancsak egy kisméretű csörgőlabdát kellett érzékelni és továbbítani egy ütővel, lefedett szemmel; egy kis hálós kapuba kellett célozni egy speciális asztalon játszva. A látássérülteknek készült sakkot szintén a FODISZ jóvoltából próbálhatták ki a résztvevők. S együtt sportolhattak a MÁI SE para- asztaliteniszezőivel, Ekler Lucával és Kiss Péter paralimpiai bajnokokkal is.


A beszámoló az Esély Sportnap összefoglaló sajtóanyaga alapján készült, amely itt olvasható.
A galériában látható fotókat a Civilut készítette.

Galéria