{month}
{day}

Kiváló diáksportolók az Asztalitenisz Diákolimpiai Döntőn

Tanulásban akadályozott diákoknak szervezett asztalitenisz diákolimpiai versenyt a FODISZ, a Sport Tehetségprogram keretein belül. Az országos döntőre a megyei selejtezők legjobb 1-2. helyezettjei érkeztek korcsoportokként és nemekként. A fiú és lány egyéni versenyszámokban összevontan zajlottak a selejtező csoportmérkőzések, ahonnan az 1-2. helyezettek jutottak tovább a főtáblára. Valamint a legjobban teljesítő nyolc fiú és négy lány meghívást kapott az asztalitenisz edzőtáborba. Az eseménynek Gödöllő Asztalitenisz Csarnoka adott helyszínt. 


A III.-IV. korcsoportosok mérkőzésére 2023. január 19-én került sor, melyen a legkiválóbbaknak Urr Anita, a Paralimpiai Bizottság főtitkára és Szabó László, a Paralimpiai Bizottság és a FODISZ elnöke adta át a díjakat.

A III. korcsoportos fiúk közül Gábor Líviusz, míg a III. korcsoportos lányok közül Humeny Georgina állt a dobogó legtetején.

A IV. korcsoportos fiúk közül Kolompár Péter Kevin, míg a IV. korcsoportos lányok közül Horváth Eszter Melinda állt a dobogó legtetején.


Az V.-VI. korcsoportosok 2023. január 26-án mérték össze tudásukat és vettek részt az inkluzív sportnapon. A rendezvényt köszöntő beszédével Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere nyitotta meg. A versenyt lezáró döntők előtti pihenőidőben a gyerekeket baráti mérkőzésekre invitálták Szvitacs Alexa para-asztalitenisz bajnokkal. Az eseményt Vígh Zsolt, a Magyar para-asztalitenisz szakágvezetője is meglátogatta. A nyertes diákoknak a díjakat Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a FODISZ elnöke, Ligárt Balázst, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportszervezője, valamint Szvitacs Alexa magyar para-asztaliteniszező adták át.

Az V-VI. korcsoportos fiúk közül Nyíri Szabó Lázár lett az első helyezett, míg az V-VI. korcsoportos lányok közül Székely Izabella állt a dobogó legtetején.


A komplett versenyjegyzőkönyv letölthető a Fodisz weboldalán, a Diákolimpia fül alatt.

Galéria