{month}
{day}

Kiss Péter Pál harmadik alkalommal az év fogyatékkal élő férfi sportolója

A fogyatékkal élők sportjában kiváló teljesítmények születtek az elmúlt évben, melyek mögött szorgalmas és kitartó munka áll. Az idei évben ismét díjazták a 2022-es év kiemelt sportolóit, akiket szaktekintélyek, közéleti személyek és sportújságírók értékeltek. Az év fogyatékkal élő női sportolójaként Pap Biankát nevezték ki, míg az év fogyatékkal élő férfi sportolója címet Kiss Péter Pál kapta meg immáron harmadik alkalommal.

Az elismert magyar parasportoló, Kiss Péter Pál kajak-kenu számokban versenyez. Nyolcévesen autoimmun betegség okán bénult le, azonban ez akadályozta a sport iránti elkötelezettségét és az ambícióit. Az évek során kemény munkával és kitartással fejlesztette fizikai teljesítményét, ami meghozta számára a kívánt eredményeket, a 2008-ban megrendezett Pekingi Paralimpián aranyérmet nyert K-1 200 méteren, majd világbajnoki és Európa-bajnoki címeket is szervezett. Pályája példaként szolgál más mozgássérült sportolók számára, inspirációt meríthetnek a küzdőszellem és a céltudatosság tekintetében. Továbbá a sikeres szereplései a magyar kajak-kenu népszerűségéhez az elismertségéhez is nagymértékben hozzájárul. 
Kiss Péter Pál győzelmei a FODISZ számára is különleges pillanatok, hiszen sportpályáját a szervezet kezdetektől fogva figyelemmel kíséri és támogatja.

A díjátadó gáláról a teljes beszámoló a Magyar Paralimpiai Bizottság oldalán olvasható el ide kattintva.

A fotót az MSÚSZ készítette.

Galéria