{month}
{day}

Parasportág-választó Győrben

A FODISZ, mint szakmai partner vett részt a december elsején szervezett győri Parasportág-választó napon.
A Győri Atlétikai Club és a város vezetése kiemelt figyelmet fordít a parasportra. Több sportágban is vannak fogyatékkal élő versenyzői, akik a klub színeiben sportolnak, és indulnak különböző hazai és nemzetközi viadalokon.

Az egyesület a jövőben tovább bővíti sportági palettáját, az új lehetőségekről pedig egy különleges nyílt napon tájékozódhattak az érdeklődők. Olimpiai Sportparkban (OSP) rendezett eseményen a résztvevők kipróbálhatták a csörgőlabdát, és a vak asztaliteniszt, ahol a fül és a test pingpongozik, amely a látássérülteknek biztosít sportolási lehetőséget. Ehhez a klub Németországból szerzett be minden szükséges eszközt.
Bemutatkozott a boccia, a kerekesszékes darts, az ergométer és egy különleges játék, a kerekesszékes lézerharc, amelyhez az e-sport adta az ötletet és az alapokat.


A szervezők, és a szakmai partnerek célja, hogy felépítsenek Győrben egy parasport szakosztályt, hogy megszólítsák azokat az embereket, akik fogyatékkal élnek és sportolni vágynak. Olyan sportágakat választottak, amelyek nagyobb létszámban is tudnak mozgáslehetőséget, de akár „profi” versenyzési lehetőséget biztosítani a célközönségnek.

Galéria