{month}
{day}

Országos Terematlétika Döntő 2022

A Sport Tehetségprogram keretein belül 2022 december 1-én megrendezésre kerül az Országos Terematlétika Döntő a FODISZ szervezésében a Soroksári Sportcsarnokban, melyre I. és II. korcsoportos tanulásban akadályozott, a sportban kiemelkedő gyerekek érkeznek a megyei szervetekből. Az eseményen 5 versenyszámban mérik össze a tudásukat a tanulók, amely 30 m futás, 1 kg-os medicinlabda dobása előre, helyből távolugrás, szivacslabda dobása helyből és 4x 200 m váltófutás. A versenyszámok I-III. helyezettjei egyéni éremben, az összetett versenyszámok (váltófutás) I-III. helyezettjei szintén egyéni éremben, a IV-VI. helyezettek pedig oklevélben részesülnek.

A tavalyi év I. korcsoportos (idén II. korcsoportos) versenyzőit kérdeztük a sportban szerzett élményeikről. A gyerekeknek tanáraik is segítettek a válaszadásban.

Somogyi Dóra 3. osztályos tanuló
Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola
Hódmezővásárhely


Szeretek sportolni, mert erős és ügyes leszek tőle. Az iskolában készülünk a versenyekre, amik előtt nem szoktam izgulni.

Kedvenc sportom az atlétika. Nincs kedvenc sportolóm, de az úszókat szeretem a legjobban.


Balogh Viola Kiara 3. osztályos tanuló
Bajai Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI
Baja


Viola nagyon motivált és elkötelezett a sport iránt. Motiválni azzal lehet, hogyha versenyre viszik.

Kedvenc sportja a futás, vívás. Nagyon szépen kitartóan szokott hetente egyszer járni vívás edzésre.  Edzeni a testnevelő tanáraival (Joci bácsi, és Gergő bácsival) szokott. Ők azok akik felkészítik a versenyekre. Sokat beszélgettünk Hosszú Katinkáról, aki Baja város szülöttje, felfedezettje.


Szőke Natália
Zöldmező EGYMI
Keszthely


A nevem Szőke Natália. Zöldmező EGYMI-ben tanulok Keszthelyen.
Már kicsi korom óta szeretek sportolni. Nagyon szeretem a tesiórát, mert ügyes vagyok. Gyorsabban futok és nagyobbat ugrom, mint osztálytársaim. Még a fiúknál is. Minden órán gyakorlok a versenyekre. Kedvencem a terematlétika. Kedvenc sportolóm Ronaldo, a focista.


Baudentisztl Dániel 2. osztályos tanuló
Új Út EGYMI
Tata


Kötelességtudó, az új információk iránt aktívan érdeklődő fiú. A mozgás a lételeme, ha tehetné, egész nap futna, biciklizne, mozgásban lenne. Szeret tanulni, de szívesen rúgná egész délelőtt a focipályán a bőrt. Számára a sportban való részvétel jelenti a legnagyobb örömöt, elismerést, motivációt. Igazi csapatjátékos, akiben nagyfokú versenyszellem van. Csalódott és szomorú lesz ha veszít, de mára már el tudja fogadni a vereséget. Minden évben focilabdát és kapus kesztyűt kér a Mikulástól. Kapkodd a lábad országos diákolimpia győztes csapattagja volt.


Kecskeméti Dominik 3. osztályos tanuló
Új Út EGYMI
Tata

Mindig vidám, szeret nevetni, és nevettetni. Vehemens személyiség, sportolás a mindene. Jó tanuló, ezen belül is a matematikához fűzik erős szálak. Szívesen játszik társaival, főleg ha mozgásos a játék. Mindenben, ami a labdához kötődik, kiemelkedően ügyes. Sportversenyek rendszeres résztvevője fiatal kora ellenére. Amiben elindul, addig küzd, amíg el nem éri a sikert jelentő első helyet. 2021 – 2022 –es tanévben 3-szoros országos diákolimpia győztes tanuló. Terematlétika összetett első, mezei futás korcsoport első, kapkodd a lábad sor és váltóverseny győztes csapattag.


Börcsök Márta Vivien

Oroszlány Benedek Elek EGYMI
Oroszlány


Szeretek mozogni és szeretnék egészséges lenni. Ronaldo a kedvenc sportolóm. Testnevelésórán és sportszakkörön készülök a versenyekre.


Boros Abigél

Oroszlány Benedek Elek EGYMI
Oroszlány


Imádok mozogni és futni, kedvenc sportom az atlétika. A szakkörökön készülök a versenyekre. Kedvenc sportolóm Neymár.

Galéria