{month}
{day}

Novák Richárd új Guinness rekordot állíthat fel

Izgalmas sport-kihívást támogatója lett a FODISZ, melyen Novák Richárd mozgássérült parasportoló Guinness rekord kísérletet tesz 45 km táv evezésben ERGO evezőgépen.

Az első 3 km-es jelképes távon Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó kíséri majd.


A program Szadán, a Székely Bertalan Művelődési Háznál kerül megrendezésre (2111 Szada, Dózsa György út 63.) 2022. október 22-én szombaton, melyre 12:00 órától várják az érdeklődőket. A rajt 13:00 órakor indul, az esemény várhatóan 16:00 órakor fejeződik be.


Novák Richárdot, a Guinness rekord kísérletre való felkészülése kapcsán kérdezte a FODISZ.


Miért pont 45 km távot választottál?


Szeptemberben a Concept hitelesítésében teljesítettem a 42,159 km a maraton távot az ERGO gépen. Ezen felüli km távot még nem teljesített sem ép versenyző sem parasportoló. Az evezőgép 50 km-ig van hitelesítve, az utána teljesített métereket már nem méri, automatikusan úrjaindul. Ahhoz, hogy 50 km feletti teljesítményem legyen, egy új eljárási folyamatot kellene indítani és hitelesíteni az evezőgépet. A 45 km táv ez alatt van, így nincs hibázási lehetőség, ezért döntöttem így.


Milyen motivációból hajtod végre a Guinness rekord kísérletet?

Folyamatosan igyekszem bizonyítani, hogy mi sérültek is olyan dolgokra vagyunk képesek, mint az ép sportolók. Célom, hogy megmutassam a sérülteknek, nem szabad feladni a kitűzött céljaikat, hanem kövessék az álmaikat.


Az esemény különlegessége, hogy a szurkoláson túl lehetőség nyílik együtt evezni Novák Richárddal (a rendelkezésre álló ERGO evezőgépek erejéig) 500 m és 1000 m távokon.
A kihívásban való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket Novák Richárd fogadja a ricsi2320@gmail.com e-mail címen.


A szervezők különféle szabadidős és családi programokkal várják a látogatókat.
Az esemény Facebook oldala: Novák Richárd Guinness rekord
Novák Richárd Facebook oldala: Novák Richárd para sportoló