{month}
{day}

IWAS Global Games 2022

Kiemelkedő eredményeket hoztak a 2022 november 23-29 között zajló IWAS Global Games Frame Running versenyei.
(A Frame Running, vagy futókerékpár, a mozgássérültek számára kifejlesztett sportág, mely során a versenyzők speciális kerékpár segítségével futhatják le a megadott távot.)


A FODISZ Frame Running csapata Völgyi Rita és Chis Gábor kíséretében vett részt az eseményen, amely kiváló lehetőséget adott a fiatal sportolóknak a nemzetközi porondon való megmérettetésben, a versenyrutin megszerzésében. Különösen Chis Márk eredményei figyelemreméltóak, mert mindhárom számban egyéni csúcsot futott. A közelmúltban a Pető SE egy új kerékpárt biztosított számára, mely a rengeteg befektetett edzésmunka mellett meg hozta eredményét. Deák Réka versenyzőnk is folyamatosan fejlődött a verseny alatt, így ért fel a dobogó harmadik helyére.


A csapat Világjátékon való részvételét a Magyar Paralimpiai Bizottság biztosította, a Frame Runnig sportolók felkészülését, nemzetközi versenyeken, edzőtáborban való felkészülését Szövetségünk támogatta.


Különleges örömben volt részük a sportolóknak, hisz Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, az IWAS elnökségének tagja, sportvezető, a helyszínen segítette és bíztatta őket a versenyben való kitartásra.


Köszönjük Völgyi Ritának és Chis Gábornak odaadó munkájukat, és Frame Runnig szakágunk munkatársainak Domokos Zsoltnak és Laklia Józsefnek támogató segítségüket.

Gratulálunk az elért eredményekhez!


A Frame Running futamok döntőiben, az alábbi kiemelkedő eredmények születtek


Chis Márk

400 m - 1. helyezés

200 m - 2. helyezés

100 m - 4. helyezés


Deák Réka

400 m - 3. helyezés

200 m - 4. helyezés

100 m - 5. helyezés

Galéria